Servicii asistenta vamala

Pentru Servicii Speciale de Consultanta nu evitati sa ne contactati

joi, 16 ianuarie 2014

Reprezentarea in vama

Cu totii ajungem la un moment dat sa efectuam intr-un fel sau altul o operatiune vamala. Si ma refer aici la importul de marfuri. Ca suntem persoana fizica sau juridica , intotdeauna suntem reprezentati in vama de un comisionar.
Comisionarul este intotdeauna o persoana juridica care se ocupa in principal de redactarea documentelor vamale (declaratie vamala, chitanta vamala , etc).... bineinteles contracost. Comisionarul in vama are angajate persoane abilitate , numiti "declaranti vamali" ,  care sa redacteze documentele si sa tina legatura cu importatorii de bunuri.
Ce vreau eu sa spun aici este faptul ca ,  importatorii comunica cu organele vamale doar prin intermediul comisionarilor vamali. Vama nu comunica direct cu importatorii . Pentru nelamuriri , cereri , plangeri si alte neclaritati importatorul se poate adresa direct vamii doar in scris. Termenul limita in care importatorul primeste un raspuns este de 30 de zile. Acum sa nu credeti ca petru fiecare hartie inaintata vamii veti astepta 30 de zile , dar in cazuri speciale vama poate intarzia raspunsul chiar si aceasta perioada de timp.

Cand achizitionam un bun din afara CE , apelam la un transportator care de obicei va fi si reprezentantul tau in vama , avand si calitatea de comisionar. Exista si transportatori care nu au calitatea de comisionar. In acest caz va trebui sa apelam la alta firma de comisionariat vamal.

Parerea mea este ca un declarant vamal cu vechime are mult mai multa experienta si cunostinte legislative decat un vames . Asa ca , daca doriti ca formalitatile vamale sa nu va dea dureri de cap , apelati la un declarant vamal cu experienta. El va sti intotdeauna cum sa rezolve toate problemele aparute la import.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu