Servicii asistenta vamala

Pentru Servicii Speciale de Consultanta nu evitati sa ne contactati

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Valoarea in vama a marfurilor

Valoarea in vama a marfurilor este valoarea pe care statul o impoziteaza in momentul cand marfurile ajung in vama. Impozitele cele mai frecvent intalnite in vama sunt taxele vamale si TVA. Mai exista si altfel de taxe pe care statul le incaseaza (cum ar fi accizele) dar numai pentru anumite marfuri.
Unii ar crede ca valoarea in vama , adica valoarea la care ni se percep taxe, este valoarea ce am platit-o pe produs . Este total eronat. Ca sa inteleaga toata lumea valoarea in vama se calculeaza adaugand la valoarea produsului toate cheltuielile pe parcurs extern.

Exemplu :
Daca achizitionam un produs care costa echivalentul a 100 RON iar valoarea transportului pana in Romania este 50 RON , atunci valoarea de impozitat este 150 RON. Adica valorii de 150 RON i se vor aplica taxele.

Am dat un exemplu simplu. Achizitia externa de marfuri poate presupune si alte costuri pe care vanzatorul le factureaza catre cumparator , cum ar fi : asigurare , impachetare , taxe bancare , taxe pt formalitati de export , taxe pentru eliberarea anumitor certificate e.t.c La toate acestea veti plati taxe.

Pe scurt si pe intelesul tuturor ... statul taxeaza toata valoarea ce ai platit-o partenerului extern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu